11. března 2024

A zase to SNEO a předseda jejího představenstva Zdeněk Hořánek (STAN). Šéf naší společnosti si pořídil na firmu SUV v plné výbavě za milion, a to údajně ze zdravotních důvodů. Takhle si tedy péči řádného hospodáře rozhodně nepředstavujeme. Více se dozvíte v článku Českého rozhlasu zde: https://pi2.cz/jbdg.

Zda Zdeněk Hořánek postupoval při nákupu auta v souladu se zákonem a stanovami společnostmi, chceme řešit na dubnové dozorčí radě. „Budu požadovat, abychom se o tom na jednání dozorčí rady bavili a bylo nám podáno vysvětlení i z hlediska toho, jakým způsobem byl ten vůz vybrán. Zatím nemám informace o tom, že by proběhlo výběrové řízení, veřejná zakázka a podobně,“ přiblížil další postup náš zastupitel a člen dozorčí rady SNEO Ondřej Vykoukal.

Zajímat nás bude také to, v jakém stavu je havarované vozidlo z roku 2021. I to totiž podle registru smluv stálo přes 850 tisíc korun bez DPH a bylo vedené jako „premium“ a „luxury“. Srovnatelně drahé auto společnost pořídila také v únoru loňského roku, když za 866 tisíc bez DPH zakoupila Superb Combi Scout opět s dvoulitrovým motorem, výkonem 147 kilowatt a pohonem na všechna kola.

Dostavba Duhovky dostala od koalice zelenou

Stavba soukromého gymnázia Duhovka na městském pozemku na Břevnově dostala na jednání Zastupitelstva MČ Praha 6 zelenou! Proti hlasovali pouze zastupitelé Pirátů a TOP 09.