Otevíráme výbory Prahy 6 občanům

7. listopadu 2022

Jeden z našich dlouhodobých cílů a programových bodů byl právě splněn. Jednání výborů zastupitelstva budou otevřena pro veřejnost. Novinku, která tady měla být dávno, právě schválilo zastupitelstvo.

Už od našeho vstupu do zastupitelstva v roce 2018 prosazujeme co největší otevřenost radnice a nejinak je tomu i v tomto volebním období. Při jednání s koalicí o našich programových prioritách bylo otevření výborů a komisí jednou z nich.

Výbory jsou poradní a iniciativní orgány zastupitelstva a zastupitelstvo je ze zákona vždy veřejné. Neexistuje jediný důvod utajovat, co se děje na výborech.

Podle deklarací koalice by v blízké době mělo dojít i k otevření komisí rady. Tento krok vítáme a podporujeme.

Šestka má na víc!

Jak posunout sociální oblast v Praze 6? Inspirujme se u sousedů - díl I.

Šestka v sociální oblasti pokulhává – nemáme koncepci rozvoje sociálních služeb, vlastně ani nevíme, co by v této oblasti občané potřebují, podpora rodin s dětmi je minimální… Proto se Piráti snaží pracovat na zlepšení, byť z opozice. Některé důležité principy se nám podařilo prosadit do programu nové koalice, ale musíme pohlídat jejich realizaci. Jak na to? Nechceme ztrácet čas a vymýšlet kolo, když se můžeme inspirovat u sousedů, kde jsou dál a kde to dobře funguje.

Novou Hradčanskou chceme zelenou!

Akutně hrozí zásadní omezení zeleně v rámci budoucí výstavby na Hradčanské. Vyzýváme vedení Šestky, aby podala zásadní připomínky a zároveň podporujeme hlas veřejnosti, který má být vyslyšen.

I z opozice plníme program, ale dře to

Máme radost, že koalice naplnila náš dlouhodobý cíl a zřídila Kontaktní místo pro bydlení. Bohužel vzniklo bez jakékoli diskuse a přípravy.