Stav klimatického ohrožení vítáme, ale na nezapomínejme na SNEO

1. července 2019
Stav klimatického ohrožení vítáme, ale na nezapomínejme na SNEO

Článek je vyjádřením pro červencové číslo časopisu Šestka

Piráti od začátku svého působení v zastupitelstvu Prahy 6 tlačili na důslednou environmentální politiku. Již loni iniciovali platformu „Praha 6 neplastuje“, jejíž cíle jsou nakonec obsaženy v mnohem komplexnějším stavu klimatického ohrožení, jehož vyhlášení jsme jednoznačně podpořili a vítáme ho. S vyhlášení stavu dopravní nouze jistě souhlasíme, po téměř dvě desetiletí trvající nadvládě ODS v Praze 6 i na MHMP je situace skutečně tristní. Je třeba urychleně přijímat opatření, na která za dvacet let předchozích vlád v Praze jaksi nebyl prostor. Tato dvě vážná „vyhlášení“ však nemohou zastínit další klíčovou událost, která se právě teď na Praze 6 odehrává – transformaci společnosti SNEO. Provázejí ji velmi podivné okolnosti – rezignace předsedkyně představenstva, bouřlivé hádky v koalici mezi STAN a TOP 09 a zneklidňující situace kolem prodeje areálu Dračky a investování zisku z něho. Nenechejme tedy klimatickou a dopravní nouzi odvést naši pozornost od klíčových a neprůhledných přesunů majetku Prahy 6.