Martin Suchan

Martin Suchan se narodil v Lounech 24. ledna 1985. V Praze žije od roku 2004.

Po absolvování gymnázia v Lounech nastoupil na MFF UK v Praze, kde o šest let později úspěšně završil své magisterské stadium v oboru Softwarové inženýrství.

Na znalosti získané během studia navázal i v práci, kde se od roku 2009 věnuje vývoji aplikací primárně nad Microsoft platformou. Také již řadu let vyvíjí jako hobby Windows Store aplikace pro telefony, tablety i herní konzole Xbox One, které za uplynulé roky dokázaly zaujmout již přes milion uživatelů po celém světě. Mimo to se věnuje oblasti informační bezpečnosti, kryptografii a obecně problémům Public key infrastructure. Aktuálně pracuje jako vývojář služby Mapy.cz.

Mezi Piráty je jeho primární oblastí zájmu efektivní a transparentní fungování nejen místní radnice, ale i státu jako takového. Zajímá se o projekt Občanská sněmovna, a podporuje implementaci a rozvoj eGovernmentu v takové formě, která by maximálně zjednodušila život běžným občanům.

Ve volném čase se zajímá také o astronomii a kosmonautiku, byl dlouhou dobu aktivním skautem, hraje volejbal, deskovky a rád objevuje nové země.