Koalice v Praze vyzývá vládu ke zrušení prodeje Veleslavínského zámečku a dalšímu jednání

Vznikající pražská koalice Pirátů, PRAHY SOBĚ a Spojených sil pro Prahu vyzývá premiéra Andreje Babiše, ministryni financí Alenu Schillerovou a ředitelku Ústavu pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřinu Arajmu, aby ZRUŠILI plánovanou dražbu Veleslavínského zámku a jednali s městem Prahou o přímém odkupu této nemovitosti.

Lídři Zdeněk Hřib, Jan Čižinský a Jiří Pospíšil se shodli na výzvě premiérovi, ministryni financí a ředitelce ÚZSVM. Mají zájem zámek od státu získat a považují dražbu za nebezpečnou pro město.

Není žádný důvod dražit v takovém termínu, aby vznikající koalice nemohla zareagovat“ říká Zdeněk Hřib. „Zrušení dražby a jednání s městem o odkupu je jen věcí ochoty vyjít Praze a Praze 6 vstříc,“ komentuje situaci Jan Čižinský. „Veleslavínský zámek je významnou památkou s potenciálem sloužit veřejnosti, chceme o tom jako Praha jednat,“ dodává Jiří Pospíšil.

Děkujeme a #DRZIMEKURZ