Lídrem Pirátů na Praze 6 bude advokát Ondřej Vykoukal

19. prosince 2021
Lídrem Pirátů na Praze 6 bude advokát Ondřej Vykoukal

Místní sdružení Pirátů na Praze 6 si zvolilo lídra do komunálních voleb v příštím roce, je jím advokát a člen kontrolního výboru ZMČ Praha 6 Ondřej Vykoukal. Od svých kolegů získal velmi silný mandát.

“Hlasů od kolegů Pirátů z Prahy 6 si velice cením. Děkuji svým dvěma soupeřům Miloši Vlachovi a Viktorovi Mahrikovi za korektní souboj a doufám, že oba budou usilovat o přední místa na kandidátce Pirátů. Dění na radnici Prahy 6, kdy je opakovaně ignorován zájem občanů, rozprodáván majetek a rozpočet připravován bez jakékoli vize, mě přimělo věnovat se místní politice naplno. Chci navázat na práci Pirátů v současném zastupitelstvu a pracovat na sebevědomé, autentické a otevřené Šestce, která ví, kam jde a která bude nejlepším místem pro život,” říká k tomu Vykoukal.

“Velmi si vážím toho, že Ondřej moji výzvu na post lídra přijal. Já jsem musel přihlédnout k faktu, že jsem součástí pražského předsednictva Pirátů a celostátního kulturního resortního týmu, a proto považuji za žádoucí, aby novým lídrem byl někdo, kdo se bude místní komunální kampani moct plně věnovat. Moje zkušenost z uplynulých měsíců mě utvrzuje v tom, že Ondřej je pro šestkové Piráty správnou volbou,” uvedl bývalý lídr kandidátky v roce 2018 a předseda současného zastupitelského klubu Ondřej Chrást.

“V primárních volbách získal Ondřej velmi silný mandát a svou prací v minulosti ukázal, že má pro komunální práci velmi dobré předpoklady. Věřím tak, že si místní sdružení Pirátů demokraticky zvolilo velmi kvalitního reprezentanta,” řekl k zvolení Ondřeje předseda místního sdružení Miloš Vlach.

K úspěchu v primárních volbách bylo třeba získat podporu nadpoloviční většiny hlasujících. Vykoukal získal 24 hlasů z 28 možných.

V předchozích komunálních volbách vedl Piráty na kandidátce Ondřej Chrást. Se ziskem 17,3 procent hlasů strana sestavila třetí nejsilnější klub v šestkovém zastupitelstvu.

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy
13.07.2022

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy. Zelené střechy a fotovoltaika se užitečně doplňují. Kombinace zlepšuje funkci panelů, které tak vyrábějí více energie, a stín, který vrhají, podporuje druhovou pestrost rostlin.

Prosadili jsme protikorupční opatření!
01.07.2022

Prosadili jsme protikorupční opatření!

Vzhledem k nedávným zjištěním Policie ČR týkajícím se organizované zločinecké skupiny kolem bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (STAN), předložili opoziční Piráti Prahy 6 na zastupitelstvu 30. 6. 2022 sadu protikorupčních opatření. Jejich účelem je snížení korupčních rizik ve strategické městské společnosti SNEO, kterou Praha 6  ovládá ze 100 %. Součástí návrhu je i požadavek na zvýšení počtů členů představenstva společnosti, které je nyní jednočlenné. Návrhy byly zastupitelstvem schváleny.

5 milionů bez výběrového řízení na segregační vchod. Kauza pronájmu budovy školy na Praze 6 pokračuje.
20.06.2022

Skandální případ pronájmu budovy školy ve Vlastině ulici pokračuje. Vedení městské části bez jakéhokoli výběrového řízení a v rozporu se zákonem i interními předpisy schválilo zakázku za 5 milionů korun na vybudování segregačního vchodu do budovy školy. K jeho vybudování se MČ nesmyslně zavázala při prodloužení nájmu budovy pro soukromou školu Prague International British School, aby se děti obou škol nepotkávaly.