Piráti navrhli podpořit i osadu Pánov na okraji Hodonína a část Stebno na Lounsku.

2. července 2021

Zastupitelstvo dnes schválilo podporu pro obce jižní Moravy zasažené živelní katastrofou: Hrušky, Moravskou Novou Ves, Lužici a Mikulčice. Bohužel, návrh rady, stejně jako většina médií zapomněla, na dvě postižené oblasti 😢. Proto jsme navrhli podpořit i tyto oblasti osadu Pánov a část Stebno stejnou částkou.

Pirátská zastupitelka Eva Tichá vyzvala radu a zastupitelstvo, aby posuzovali situaci obcí zasažených živelní pohromou podle faktů a dat, nikoliv podle medializace a uvedla: "Osada Pánov na okraji Hodonína nebyla na titulních stranách novin, přesto tam bylo mnoho domů je poškozeno a několik prakticky srovnáno se zemí. Zde si živel vybral nejvyšší daň - v bývalé hájovně zemřel starší muž pod troskami a dvouleté děvčátko záchranáři dlouho resuscitovali, poté v nemocnici zemřelo." 🌪

Část Stebno ve městě Kryry byla oproti tomu zasažená meteorologickým jevem zvaným “downburst" ☄️. Jde o silný proud studeného vzduchu o rychlosti až 200 km v hodině. Ten poničil asi 25 domů, což je zhruba 40% místních nemovitostí. Některé domy či stodoly přišly o část střechy, jiným ji downburst odnesl celou. Školy se odhadují na bezmála 100 milionů.

Starosta Kolář na fóru přislíbil, že zářijové zastupitelstvo bude řešit příspěvek a podporu těchto dvou obcí.

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy
13.07.2022

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy. Zelené střechy a fotovoltaika se užitečně doplňují. Kombinace zlepšuje funkci panelů, které tak vyrábějí více energie, a stín, který vrhají, podporuje druhovou pestrost rostlin.

Prosadili jsme protikorupční opatření!
01.07.2022

Prosadili jsme protikorupční opatření!

Vzhledem k nedávným zjištěním Policie ČR týkajícím se organizované zločinecké skupiny kolem bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (STAN), předložili opoziční Piráti Prahy 6 na zastupitelstvu 30. 6. 2022 sadu protikorupčních opatření. Jejich účelem je snížení korupčních rizik ve strategické městské společnosti SNEO, kterou Praha 6  ovládá ze 100 %. Součástí návrhu je i požadavek na zvýšení počtů členů představenstva společnosti, které je nyní jednočlenné. Návrhy byly zastupitelstvem schváleny.

5 milionů bez výběrového řízení na segregační vchod. Kauza pronájmu budovy školy na Praze 6 pokračuje.
20.06.2022

Skandální případ pronájmu budovy školy ve Vlastině ulici pokračuje. Vedení městské části bez jakéhokoli výběrového řízení a v rozporu se zákonem i interními předpisy schválilo zakázku za 5 milionů korun na vybudování segregačního vchodu do budovy školy. K jeho vybudování se MČ nesmyslně zavázala při prodloužení nájmu budovy pro soukromou školu Prague International British School, aby se děti obou škol nepotkávaly.