Praha 6 rozšířila oblast svých dotačních programů v sociální oblasti

21. listopadu 2021
Praha 6 rozšířila oblast svých dotačních programů v sociální oblasti

Na vědomost se dává, že dotační řízení v oblasti sociálních a návazných služeb pro rok 2022 se nově bude vztahovat nejen na služby zaměřené na seniory, ale také na sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi i na další služby, které v Praze 6 působí a starají se o její obyvatele. Celkem může být rozděleno přes dva miliony Kč.

Tereza Hubáčková, zástupkyně Pirátů Prahy 6 v Komisi pro sociální a zdravotní problematiku, k tomu říká: “Praha 6 dlouhodobě podporuje služby zaměřené na seniory. To je určitě dobře, protože na Šestce žije hodně seniorů. Jsme ale přesvědčeni, že jsou tu i další skupiny obyvatel, které potřebují podporu - např. rodiny s dětmi, které byly nejvíce zasaženy covidovou situací a finančními i jinými obtížemi, jež s sebou přinesla. Jsme proto rádi, že Komise přijala naše návrhy na rozšíření a ztotožnila se s nimi.” Do textu dotační výzvy tak přibyly jmenovitě sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (ty se věnují ohroženým rodinám) a také bylo doplněno také rozšiřující příslovce “zejména”, což umožňuje podání žádosti všem organizacím, které poskytují sociální a návazné služby lidem žijícím na území Prahy 6.

Upozorňujeme sociální služby, jejichž klienty jsou i občané Prahy 6, aby se s podmínkami dotačního řízení seznámily a podaly žádost o podporu pro příští rok: žádosti je možné podávat až do konce letošního roku. Na ty, s kterými podle slov vedoucí sociálního odboru spolupracuje OSPOD Prahy 6, se chceme obrátit přímo a na možnost čerpání dotací městské části je upozornit.

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy
13.07.2022

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy. Zelené střechy a fotovoltaika se užitečně doplňují. Kombinace zlepšuje funkci panelů, které tak vyrábějí více energie, a stín, který vrhají, podporuje druhovou pestrost rostlin.

Prosadili jsme protikorupční opatření!
01.07.2022

Prosadili jsme protikorupční opatření!

Vzhledem k nedávným zjištěním Policie ČR týkajícím se organizované zločinecké skupiny kolem bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (STAN), předložili opoziční Piráti Prahy 6 na zastupitelstvu 30. 6. 2022 sadu protikorupčních opatření. Jejich účelem je snížení korupčních rizik ve strategické městské společnosti SNEO, kterou Praha 6  ovládá ze 100 %. Součástí návrhu je i požadavek na zvýšení počtů členů představenstva společnosti, které je nyní jednočlenné. Návrhy byly zastupitelstvem schváleny.

5 milionů bez výběrového řízení na segregační vchod. Kauza pronájmu budovy školy na Praze 6 pokračuje.
20.06.2022

Skandální případ pronájmu budovy školy ve Vlastině ulici pokračuje. Vedení městské části bez jakéhokoli výběrového řízení a v rozporu se zákonem i interními předpisy schválilo zakázku za 5 milionů korun na vybudování segregačního vchodu do budovy školy. K jeho vybudování se MČ nesmyslně zavázala při prodloužení nájmu budovy pro soukromou školu Prague International British School, aby se děti obou škol nepotkávaly.