Stav klimatického ohrožení vítáme, ale na nezapomínejme na SNEO

Článek je vyjádřením pro červencové číslo časopisu Šestka

Piráti od začátku svého působení v zastupitelstvu Prahy 6 tlačili na důslednou environmentální politiku. Již loni iniciovali platformu „Praha 6 neplastuje“, jejíž cíle jsou nakonec obsaženy v mnohem komplexnějším stavu klimatického ohrožení, jehož vyhlášení jsme jednoznačně podpořili a vítáme ho. S vyhlášení stavu dopravní nouze jistě souhlasíme, po téměř dvě desetiletí trvající nadvládě ODS v Praze 6 i na MHMP je situace skutečně tristní. Je třeba urychleně přijímat opatření, na která za dvacet let předchozích vlád v Praze jaksi nebyl prostor. Tato dvě vážná „vyhlášení“ však nemohou zastínit další klíčovou událost, která se právě teď na Praze 6 odehrává – transformaci společnosti SNEO. Provázejí ji velmi podivné okolnosti – rezignace předsedkyně představenstva, bouřlivé hádky v koalici mezi STAN a TOP 09 a zneklidňující situace kolem prodeje areálu Dračky a investování zisku z něho. Nenechejme tedy klimatickou a dopravní nouzi odvést naši pozornost od klíčových a neprůhledných přesunů majetku Prahy 6.