Šestka konečně investuje do vlastního majetku! 📈

14. září 2021
Šestka konečně investuje do vlastního majetku! 📈

Dejvická 4 je první investicí po deseti letech, která přinese peníze do rozpočtu městské části.

Odhadem by mohlo jít o 6-7 milionů korun ročně z celé nemovitosti, do které radnice Prahy 6 nakonec investovala zhruba 130 milionů korun. Letos v létě byla tato dlouho očekávaná rekonstrukce konečně završena i díky místostarostovi Janu Lacinovi (STAN). A právě takové investice by naše městská část potřebovala jako sůl. 🧂

Rada městské části Praha 6 na svém zářijovém zasedání schválila nejlepší nabídku na pronájem zkolaudovaného prostoru v suterénu, přízemí a části 1. patra, který je určen pro gastronomické služby: ve veřejné soutěži zvítězila společnost Kulinářské stroje, s.r.o. s Pivovarem Matuška, která bude platit měsíční nájemné 180 000 korun (bez DPH). 🍺 Celková kolaudace Dejvické 4 ještě neproběhla. Na pronájmy bytů, které již odsouhlasila Komise bytové politiky, a zbývajících prostor k podnikání proběhnou výběrová řízení.

Protikladem povedené Dejvické 4 je nevýhodný prodej pozemků v areálu Draček a lukrativního pozemku na Vítězném náměstí, na který Piráti již třetím rokem upozorňují. ⚠️ Za zpackaný prodej by se měl zodpovídat starosta Ondřej Kolář (TOP 09), neboť umožnil prodat pozemky pod cenou, nevýhodně pro městskou část a výhodně pro dravého developera PENTU. Radnice takto přišla o miliony korun, a navíc připravila Prahu 6 o možné roční příjmy do rozpočtu, které mohla inkasovat, pokud by tyto pozemky využila k vlastní komerční investici. 😢

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy
13.07.2022

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy

Na veřejných budovách podporujeme biosolární střechy. Zelené střechy a fotovoltaika se užitečně doplňují. Kombinace zlepšuje funkci panelů, které tak vyrábějí více energie, a stín, který vrhají, podporuje druhovou pestrost rostlin.

Prosadili jsme protikorupční opatření!
01.07.2022

Prosadili jsme protikorupční opatření!

Vzhledem k nedávným zjištěním Policie ČR týkajícím se organizované zločinecké skupiny kolem bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (STAN), předložili opoziční Piráti Prahy 6 na zastupitelstvu 30. 6. 2022 sadu protikorupčních opatření. Jejich účelem je snížení korupčních rizik ve strategické městské společnosti SNEO, kterou Praha 6  ovládá ze 100 %. Součástí návrhu je i požadavek na zvýšení počtů členů představenstva společnosti, které je nyní jednočlenné. Návrhy byly zastupitelstvem schváleny.

5 milionů bez výběrového řízení na segregační vchod. Kauza pronájmu budovy školy na Praze 6 pokračuje.
20.06.2022

Skandální případ pronájmu budovy školy ve Vlastině ulici pokračuje. Vedení městské části bez jakéhokoli výběrového řízení a v rozporu se zákonem i interními předpisy schválilo zakázku za 5 milionů korun na vybudování segregačního vchodu do budovy školy. K jeho vybudování se MČ nesmyslně zavázala při prodloužení nájmu budovy pro soukromou školu Prague International British School, aby se děti obou škol nepotkávaly.