Tereza Hubáčková

Tereza Hubáčková, DiS. (* 11. 1. 1973) je pěstounka na přechodnou dobu (pečuje o miminka, o která se nemohou nebo nechtějí postarat jejich rodiče, aby nemusela pobývat v kojeneckém ústavu; od r. 2014 se spolu s manželem postarala o osm miminek). Dříve pracovala jako jazyková redaktorka a korektorka. V současnosti studuje sociální práci na UK v Praze, žije v Praze 6 poblíž Bílé Hory, z prvního manželství má tři děti, dvě už dospělé. Ve volném čase (pokud kromě miminek a studia nějaký zbude) se věnuje hudbě a sportu, obojímu čistě rekreačně, a taky biologickému zemědělství v podhůří Brd. Kromě roku 1989 se nikdy aktivně do politiky nezapojila, protože se domnívala, že to by měli dělat lidé, kteří tomu lépe rozumějí. Když se pak v rámci osvěty v otázkách náhradní rodinné péče zúčastňovala schůzí sociálního výboru PSP a hovořila s jednotlivými poslanci, viděla, že namnoze tomu tak není. Piráti ji nadchli už svým působením na magistrátu a po volbách r. 2017 se přesvědčila, že je možné dělat politiku poctivě. Proto se rozhodla aktivně se zapojit.